Statens hemmelige barneverntjeneste!

Statens hemmelige barneverntjeneste!

Publisert: 15. januar 2015

 

Secrets1
Foto: Illustrasjonsbilde
HEMMELIGE TJENESTER FOR DE MED BARN

Det er ikke bare politiet som har hemmelige tjenester (PST). Det samme har det norske barnevernet.

Det kan gi alvorlige konsekvenser å røpe opplysninger om etatene. De skal stå for eventuelle "lekkasjer" selv. Dagens utgave av Kapital omhandler akkurat det.


Du risikerer alt fra straff til å få stemplet forskjellige negative personlighetstrekk i panna, bare ved å fortelle at du har hatt kontakt med dem. Ikke av de du forteller det til, men av etatene selv. 

Jeg har skrevet om dette flere ganger, og senest i forrige uke. Det dreier seg om barneverntjenesten, som egentlig burde fått navnet BST.

Jeg dokumenterte forrige uke at omtale av barnevernsak på sosiale medier, mildt sagt kan gi dårligere prognose for "godt resultat". Nærmest som en "straff", eller "takk for sist".
 

Barnevernsystemet mener nemlig at omtale av egen barnevernsak, automatisk medfører identifisering av barn - og at de kan ta skade av det. Dette ligner på resonnementet til PST, om at all omtale av deres arbeid kan skade "rikets sikkerhet".

Fenomenet gjelder dessuten ikke bare omtale på nett.  Det samme gjelder omtale overfor alle voksne - og barn spesielt.

En ubetenksom mor fortalte for eksempel i barnehagen, at "idag kommer barnevernet på besøk til oss". Forholdet ble straks rapportert videre til barnevernet, som opprettet egen "tilleggssak".

Den alarmerende meldingen ble deretter benyttet av barnevernet, som bevis i rettssak tidligere i år. Barnehagepersonell møtte opp, og fortalte om "ukritisk adferd" - hvilket systemet anser som negative personlighetstrekk. 

Norge er et spesielt land. PST holder pressekonferanser om hvem de mistenker for hva, men barnevern er fullstendig hemmelig og fremstilt av myndighetene som tabu - ja endatil som kan skade barn. 

Dette er resonnementet til norsk barnevern, og det rettssystemet vi har i dag.

Andre ganger - når det passer seg - fremstiller barnevernetaten seg som en positiv serviceetat. Ja, jeg har endatil hørt at etaten skal kunne være samarbeidspartner for foreldre med barn. Egentlig det stikk motsatte resonnement.

Rettspolitisk er det grunn til å stille spørsmål ved om noe kan være riv ruskende galt.


Andre relevante artikler:
vun1
 
Del denne siden: